Pallyftare

Pallea pallyftare är en svensk innovation som förenklar hanteringen av tunga ting. Med sin patenterade och smidiga konstruktion blir den lätt att hantera för alla. Enkel att förvara, prisvärd och enkel att serva.

Pallea pallyftare är uppfunnen av Mikael Swartling som arbetar på en flyttfirma. Han kan det där med att flytta tunga ting.

Smidig och lätthanterlig
Trots sin enkla konstruktion så kan du lyfta upp till 400 kg med en Pallea pallyft. Pallea Pallyft är väldigt mångsidig. hjulen kan rulla i vilken riktning som önskas, det betyder även att du bokstavligen kan vända på en 5-öring. En annan fördel med hjulens flexibilitet att du kan köra breda laster genom att manövrera Pallea Pallyft på tvären. Manöveregenskaperna gör att Pallea Pallyft fungerar alldeles utmärkt i trånga utrymmen, t ex på lastbilar, små lagerutrymmen och i trånga butiksmiljöer. I och med att Pallea pallyft inte innehåller någon hydralik och därmed ingen olja fungerar den perfekt i kyl- och frysrum.

Tanken bakom konstruktionen
Palleas lyftförmåga bygger på hävstångsprincipen, du lyfter upp till 400 kg med en Pallea. Du fäller helt enkelt ner handtaget till höger eller vänster och rullar in din Pallea under pallen och reser upp handtaget. Du kan rulla iväg.

DSCF4961

 

Om du upplever att pallen är väldigt tung kan du enkelt höja handtaget och hävstångseffekten ökar. Det blir då mycket enklare att lyfta pallen.

DSCF4949

Kör du lastbil?
Pallea behövs primärt på lastpallens sista etapp från de lätta lastbilarna ut i trånga butikslager och själva butiken. Pallea väger cirka 20 kilo i stället för 70 kilo för en traditionell palldragare – det ger 50 kilo eller cirka 6-8% mer nyttolast i lätta lastbilarna. Pallea kan enkelt fällas ihop – tar mindre mindre plats och ger mer utrymme för gods. I de större lastbilarna som tar 3 x 6 pallar går den 18:e platsen åt att ta med den traditionella palldragaren. Men med en Pallea får man med en 18e pall och plats för 6% mer nyttolast.
Pallean lastad med långgods kör enkelt på tvären igenom en trång dörr utan att behöva jackas fram och tillbaka. Med en Pallea behöver du inte invänta att butikens lastpallsdragare ska bli ledig. Du spar tid!

Pallea finns i tre utföranden
Samtliga Pallea pallyftar är anpassade för EUR pallar. Pallea EUR Basic sin tar fullängdspallar, Pallea EUR Cross som lyfter tvärlängdspallar och Pallea EUR Comfort som lyfter halvpallar. Maxvikten är 400 kg. Självklart kan du använda Pallea pallyft i andra syften. Du kan som exempel lasta kartonger eller annat du behöver flytta direkt på gafflarna.

Hög kvalitet och kontroll på produktionen
Pallea Pallyft konstrueras och utvecklas i Sverige. Även tillverkning sker i Sverige vilket gör att vi på Pallea AB har full kontroll och vet precis vad vi säljer.

Pallea pallyft är CE märkt
Genom CE märkningen har vi utarbetat ett omfattande ergonomiskt arbetssätt som säkerställer att du eller dina kollegor inte skadas av att använda Pallea pallyft. Det var en av de grundläggande tankarna när vi konstruerade Pallea Pallyft. Komfort och säkerhet är en grundpelare för oss.

Varianter och artikelnummer

Nummer    Namn                                Storlek
SE15-01        Pallea EUR Basic               Fullängd       120cm
SE15-02        Pallea EUR Cross             Tvärlängd       80cm
SE15-03        Pallea EUR Comfort         Halvpall          60cm